:: جلد 31 - ويژه نامه - کنگره ملی رویکردهای نوآورانه در سیستم بیولوژی و داروسازی و صنایع غذایی تهران، دی 1400 ::
جلد 31 - ويژه نامه - کنگره ملی رویکردهای نوآورانه در سیستم بیولوژی و داروسازی و صنایع غذایی تهران، دی 1400 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
معصومه معصومی1 ، میترا صالحی2 ، عبدالحمید انگجی3 ، مهرداد هاشمی 4
1- گروه ژنتیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
3- گروه بیولوژی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
4- گروه ژنتیک، دانشکده علوم و فنون پیشرفته، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. -- مرکز تحقیقات علوم همگرایی پزشکی فرهیختگان، بیمارستان فرهیختگان، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، mhashemi@iautmu.ac.ir
زمینه و هدف: پیچ خوردگی بیضه یک اورژانس ارولوژیک محسوب می گردد که منجر به آسیب به بافت بیضه و ناباروری می گردد. در سال های اخیر مطالعات متعددی در رابطه با خاصیت آنتی اکسیدانی نانوذرات صورت گرفته است. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثرات نانوذره دیاموند بر میزان آپوپتوز در رت های مبتلا به ایسکمی/ رپرفیوژن بیضه انجام شده است.
مواد و روش ها: 48 رت بالغ با سن 20 هفته و وزن 250 گرم در دو گروه کنترل  و ایسکمی / رپرفیوژن بیضه وارد مطالعه شدند. هر دو گروه با کیوتن و نانودیاموند در دوز LD50 به مدت 10 روز تیمار شدند. سپس بیضه ها خارج گردیده و میزان زنده مانی و آپوپتوز سلول ها با آزمون MTT و فلوسایتومتری ارزیابی گشته و بیان ژن های BAX و BCL2 اندازه گیری شد.
یافته ها: تیمار با نانودیاموند در گروه کنترل باعث افزایش بیان ژن BAX و کاهش بیان ژن BCL2 گردید در حالیکه در گروه ایسکمی/ رپرفیوژن بیضه اثر عکس داشت. هم زمانی مصرف کیوتن و نانودیاموند اثرات سوء نانودیاموند را جبران نمود. .(P< 0.05)
نتیجه گیری:  نانودیاموند در دوز LD50 در رت های مبتلا به ایسکمی/ رپرفیوژن بیضه اثرات آنتی اکسیدانی داشته و باعث کاهش آپوپتوز گردید.

واژه‌های کلیدی: نانوذره دیاموند، آنتی اکسیدان کیوتن، ایسکمی/ رپرفیوژن، آپوپتوز

دریافت: 1401/6/2 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1400/10/10

Masoumi M, Salehi M, Angaji S A, Hashemi M. Effects of Diamond nanoparticles on mitochondrial apoptosis pathway in rats with testicular ischemia / reperfusion.. MEDICAL SCIENCES 2021; 31
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2062-fa.html