[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 34، شماره 4 - ( زمستان 1403 1403 ) ::
جلد 34 شماره 4 صفحات 410-401 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کربوهیدرات‌ها، اثر ضد میکروبی و پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهی
مروارید مرادی چماچار1 ، نسرین صمدی 2، محمدرضا فاضلی3 ، مونا سلیمی4
1- دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات. تهران، ایران
2- دانشیار، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، samadin@tums.ac.ir
3- استاد، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- استاد، گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی، انستیتو پاستور، تهران، ایران
چکیده:   (86 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاه یونجه (آلفا آلفا) با نام علمی Medicago Sativa به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، ملکه علوفه­‌ها نامیده می‌شود. از طرفی مطالعات نشان داده‌اند که یونجه روی ترکیب میکروبی روده و عملکرد آن تأثیرگذار است. اینولین نیز یک ترکیب با خاصیت پری ‌بیوتیکی  طبیعی است که در محصولات مختلف از آن استفاده می‌شود. هدف این مطالعه بررسی کربوهیدراتها و اثر پری بیوتیکی عصاره هیدروالکلی گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهی بود.
روش بررسی: عصاره گیری از قسمت هوایی یونجه به روش ماسراسیون انجام شد. سپس بررسی کربوهیدرات­ها، اثر ضد میکروبی و اثر پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین  بر رشد باکتری‌های لاکتی کازئی باسیلوس کازئی و لاکتی پلنتی باسیلوس پلانتاروم و همچنین اثر آن بر فعالیت ضد میکروبی سوپرناتانت آن‌ها بررسی شد. 
یافته­ها: عصاره یونجه خاصیت پری ‌بیوتیکی بیشتری نسبت به اینولین از خود نشان داد، به‌ طوری‌ که رشد و اثر ضد میکروبی دو باکتری لاکتی کازئی باسیلوس کازئی و لاکتی پلنتی باسیلوس پلانتاروم در محیط حاوی 5/2% عصاره بیشتر از محیط حاوی اینولین با مقدار مشابه بود.
نتیجه­گیری: در این مطالعه خاصیت پری ‌بیوتیکی قابل قبولی برای عصاره یونجه نسبت به پری بیوتیک طبیعی اینولین به دست آمد که یونجه را کاندید مناسبی جهت مطالعات بیشتر برای تعدیل میکروبیوم روده انسان و حیوان می‌کند.
 
واژه‌های کلیدی: یونجه، پروبیوتیک، پری‌بیوتیک، اینولین
متن کامل [PDF 1071 kb]   (53 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1402/9/12 | پذیرش: 1402/12/22 | انتشار: 1403/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi Chamachar M, Samadi , N, Fazeli M, Salimi M. Investigation of carbohydrates, and in-vitro antimicrobial and prebiotic effects of alfalfa extract in comparison with inulin. MEDICAL SCIENCES 2024; 34 (4) :401-410
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2196-fa.html

مرادی چماچار مروارید، صمدی نسرین، فاضلی محمدرضا، سلیمی مونا. بررسی کربوهیدرات‌ها، اثر ضد میکروبی و پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1403; 34 (4) :401-410

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2196-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 34، شماره 4 - ( زمستان 1403 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660