[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 35، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) ::
جلد 35 شماره 3 صفحات 293-286 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر آنتی‌باکتریال عصاره گیاه الوریادکومبنز بر باکتری‌های استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
یاسمین برکیان1 ، روح الله فاتح2 ، هدی ابولحسنی3 ، غزل علوی4 ، آذین رییس زاده5 ، زهرا عموزاد خلیلی1
1- استادیار گروه بیماری های دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
3- استادیار شیمی دارویی، گروه فیزیولوژی- فارماکولوژی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
4- دانشجوی دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران ، alavighazal77@gmail.com
5- دندانپزشک عمومی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده:   (27 مشاهده)
سابقه و هدف: این پژوهش به بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره‌های آبی و الکلی گیاه الیوریادکومبنز بر روی باکتری‌های استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، که از عوامل اصلی پوسیدگی دندان هستند، پرداخت. با توجه به مقاومت نسبی این باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها و استفاده‌های سنتی از گیاهان دارویی، این مطالعه برای بررسی این اثرات انجام شد.
روش بررسی: ابتدا عصاره‌های گیاه به روش خیساندن و در رقت‌های سریالی مختلف تهیه شدند. سپس باکتری‌های استاندارد از منابع معتبر تهیه و در محیط‌های مناسب کشت داده شدند. عصاره‌های آبی و الکلی در چاهک‌های میکروپلیت به سوسپانسیون باکتری‌ها اضافه شده و نمونه‌ها به مدت 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتی‌گراد در شرایط بی‌هوازی نگهداری شدند. میزان حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) از طریق مشاهده چشمی تعیین شد. 
یافته­ها: عصاره آبی در غلظت‌های 2048، 1024 و 512 میکروگرم بر میلی‌لیتر رشد هر دو گونه باکتری را مهار کرده و MIC  آن 512 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. همچنین، عصاره آبی خاصیت باکتری‌کشی در غلظت‌های 2048 و 1024  میکروگرم بر میلی‌لیتر داشت و MBC آن 1024 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. از سوی دیگر، عصاره الکلی در هیچ‌یک از غلظت‌ها اثر ضدمیکروبی نداشت.
نتیجه­گیری: این مطالعه نشان می‌دهد که عصاره آبی گیاه اثر ضدمیکروبی متوسطی دارد، در حالی که عصاره الکلی هیچ تأثیری ندارد.
 
واژه‌های کلیدی: الیوریادکومبنز، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، استرپتوکوکوس موتانس
متن کامل [PDF 865 kb]   (15 دریافت)    
نيمه آزمايشي : نيمه آزمايشي | موضوع مقاله: داروسازي
دریافت: 1403/6/10 | پذیرش: 1403/9/6 | انتشار: 1404/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barkian Y, Fateh R, Abolhasani H, Alavi G, Reiszadeh A, Amouzad Z. Antibacterial activity of Oliveria decumbens extract on Streptococcus mutans and Lactobacillus acidophylus. MEDICAL SCIENCES 2025; 35 (3) :286-293
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2280-fa.html

برکیان یاسمین، فاتح روح الله، ابولحسنی هدی، علوی غزل، رییس زاده آذین، عموزاد خلیلی زهرا. بررسی اثر آنتی‌باکتریال عصاره گیاه الوریادکومبنز بر باکتری‌های استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1404; 35 (3) :286-293

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2280-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 35، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4718