[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 34، شماره 4 - ( زمستان 1403 1403 ) ::
جلد 34 شماره 4 صفحات 410-401 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کربوهیدرات‌ها، اثر ضد میکروبی و پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهی
مروارید مرادی چماچار1 ، نسرین صمدی2 ، محمدرضا فاضلی3 ، مونا سلیمی4
1- دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات. تهران، ایران
2- دانشیار، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، samadin@tums.ac.ir
3- استاد، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- استاد، گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی، انستیتو پاستور، تهران، ایران
چکیده:   (454 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاه یونجه (آلفا آلفا) با نام علمی Medicago Sativa به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، ملکه علوفه­‌ها نامیده می‌شود. از طرفی مطالعات نشان داده‌اند که یونجه روی ترکیب میکروبی روده و عملکرد آن تأثیرگذار است. اینولین نیز یک ترکیب با خاصیت پری ‌بیوتیکی  طبیعی است که در محصولات مختلف از آن استفاده می‌شود. هدف این مطالعه بررسی کربوهیدراتها و اثر پری بیوتیکی عصاره هیدروالکلی گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهی بود.
روش بررسی: عصاره گیری از قسمت هوایی یونجه به روش ماسراسیون انجام شد. سپس بررسی کربوهیدرات­ها، اثر ضد میکروبی و اثر پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین  بر رشد باکتری‌های لاکتی کازئی باسیلوس کازئی و لاکتی پلنتی باسیلوس پلانتاروم و همچنین اثر آن بر فعالیت ضد میکروبی سوپرناتانت آن‌ها بررسی شد. 
یافته­ها: عصاره یونجه خاصیت پری ‌بیوتیکی بیشتری نسبت به اینولین از خود نشان داد، به‌ طوری‌ که رشد و اثر ضد میکروبی دو باکتری لاکتی کازئی باسیلوس کازئی و لاکتی پلنتی باسیلوس پلانتاروم در محیط حاوی 5/2% عصاره بیشتر از محیط حاوی اینولین با مقدار مشابه بود.
نتیجه­گیری: در این مطالعه خاصیت پری ‌بیوتیکی قابل قبولی برای عصاره یونجه نسبت به پری بیوتیک طبیعی اینولین به دست آمد که یونجه را کاندید مناسبی جهت مطالعات بیشتر برای تعدیل میکروبیوم روده انسان و حیوان می‌کند.
 
واژه‌های کلیدی: یونجه، پروبیوتیک، پری‌بیوتیک، اینولین
متن کامل [PDF 1071 kb]   (166 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1402/9/12 | پذیرش: 1402/12/22 | انتشار: 1403/9/10
فهرست منابع
1. Lorenzo-Leal AC, Palou E, López-Malo A. Evaluation of the efficiency of allspice, thyme and rosemary essential oils on two foodborne pathogens in in-vitro and on alfalfa seeds, and their effect on sensory characteristics of the sprouts. Int J Food Microbiol 2019; 295:19-24. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2019.02.008]
2. Kumar A, Rahal A, Chakraborty S, Tiwari R, Latheef SK, Dhama K. Ocimum sanctum (Tulsi): a miracle herb and boon to medical science- A Review. Int J Agron Plant Prod 2013; 4 :1580-9.
3. Samac DA, Austin-Phillips S. Alfalfa (Medicago sativa L.). Agrobacterium protocols 2006:301-12.
4. Watson BS, Lei Z, Dixon RA, Sumner LW. Proteomics of Medicago sativa cell walls. Phytochemistry 2004; 65:1709-20. [DOI:10.1016/j.phytochem.2004.04.026]
5. Liu X, Sun Y, Bian J, Lv M, Han T, Sun H, et al. Phytochemical and chemotaxonomic study on Medicago sativa L.(leguminosae). Biochem Syst Ecol 2018; 80: 55-8. [DOI:10.1016/j.bse.2018.06.008]
6. Nakhei rad MH, Khiyabaniyan asl A, Azari Takami Gh, Razavilar V, Tehrani Sharif M. Effect of probiotic Pediococcus acidilactic and manioligosaccharide and beta-glucan prebiotic on immune salmon and survival parameters against Streptococcus inaei. Vet Res Biol Prod 2020; 132: 40-47. [In Persian]
7. Wang J, Qin C, He T, Qiu K, Sun W, Zhang X, et al. Alfalfa-containing diets alter luminal microbiota structure and short chain fatty acid sensing in the caecal mucosa of pigs. J Anim Sci Biotechnol 2018; 9: 1-9. [DOI:10.1186/s40104-017-0216-y]
8. Teferra TF. Possible actions of inulin as prebiotic polysaccharide: A review. Food Front 2021; 2:407-16. [DOI:10.1002/fft2.92]
9. Snow Setzer M, Sharifi-Rad J, Setzer WN. The search for herbal antibiotics: An in-silico investigation of antibacterial phytochemicals. Antibiotics 2016; 5:30. [DOI:10.3390/antibiotics5030030]
10. Khan S, Jan G, Bibi H, Sher J, Ullah S, Abidullah S. Phytochemical screening and antimicrobial activity of the Cichorium intybus (Familyasteraceae) and Medicago sativa (Familyfabaceae) Peshawar. Pak J Pharmacognosy Phytochem 2018; 7:603-16.
11. Antonio C, Dolores M, Martínez Carrera DC, Rivera Tapia JA, Portillo Reyes R, Morales Almora P, et al. Detection of polysaccharides in Ganoderma lucidum extracts. Nova scientia2018; 10:247-57. [DOI:10.21640/ns.v10i21.1538]
12. Kato Y, Matsuda T, Hashimoto T. New gel permeation column for the separation of watersoluble polymers. J Chromatogr A 1985; 332: 39-46. [DOI:10.1016/S0021-9673(01)83285-4]
13. Rovkina K, Krivoshchekov S, Guryev A, Yusubov M, Belousov M. Water-soluble polysaccharides of Alfalfa (Medicago sativa (Fabaceae)) of flora of Krasnoyarsk krai. Russ J Org Chem 2018; 44: 854-9. [DOI:10.1134/S1068162018070105]
14. Slobodianiuk L, Budniak L, Marchyshyn S, Kostyshyn L, Zakharchuk O. Analysis of carbohydrates in Saponaria officinalis L. using GC/MS method. Pharmacia 2021; 68:339-45. [DOI:10.3897/pharmacia.68.e62691]
15. Starke I, Holzberger A, Kamm B, Kleinpeter E. Qualitative and quantitative analysis of carbohydrates in green juices (wild mix grass and alfalfa) from a green biorefinery by gas chromatography/mass spectrometry. Fresenius J Anal Chem 2000; 367: 65-72. [DOI:10.1007/s002160051600]
16. Chamachar MM, Fazeli MR, Salimi M, Samadi N. Growth promoting activity, anti-biofilm effect, and down regulation of papC and rcsA genes expression by Medicago sativa (alfalfa) extract. Food Bioscience 2022; 50: 102182 [DOI:10.1016/j.fbio.2022.102182]
17. Abobaker A, Alzwi A, Alraied AHA. Overview of the possible role of vitamin C in management of COVID-19. Pharmacol Rep 2020; 72:1517-1528. [DOI:10.1007/s43440-020-00176-1]
18. Darabipour F, Isazadeh Kh, Faazi Ghasemi M, Sadeghi Khamene Tabrizi S. Evaluation of antagonism effects Lactobacillus Acidophilus Lactobacillus palantaromber Z Enterobacteriaceae isolated from plants. Microbe World Magazine 2015 14-39.
19. Gillon AD, Saska I, Jennings CV, Guarino RF, Craik DJ, Anderson MA. Biosynthesis of circular proteins in plants. Plant J 2008; 53:505-15. [DOI:10.1111/j.1365-313X.2007.03357.x]
20. Li Y, Fu X, Ma X, Geng S, Jiang X, Huang Q, et al. Intestinal microbiome-metabolome responses to essential oils in piglets Front Microbiol 2018;9:1988. [DOI:10.3389/fmicb.2018.01988]
21. Liu C, Xue WJ, Ding H, An C, Ma SJ, Liu Y. Probiotic Potential of Lactobacillus Strains Isolated from Fermented Vegetables in Shaanxi, China. Front Microbiol 2022; 12:774903. [DOI:10.3389/fmicb.2021.774903]
22. Lorenzo-Leal AC, Palou E, López-Malo A. Evaluation of the efficiency of allspice, thyme and rosemary essential oils on two foodborne pathogens in in-vitro and on alfalfa seeds, and their effect on sensory characteristics of the sprouts. Int J Food Microbiol 2019; 295:19-24. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2019.02.008]
23. Kumar A, Rahal A, Chakraborty S, Tiwari R, Latheef SK, Dhama K. Ocimum sanctum (Tulsi): a miracle herb and boon to medical science- A Review. Int J Agron Plant Prod 2013; 4 :1580-9.
24. Samac DA, Austin-Phillips S. Alfalfa (Medicago sativa L.). Agrobacterium protocols 2006:301-12.
25. Watson BS, Lei Z, Dixon RA, Sumner LW. Proteomics of Medicago sativa cell walls. Phytochemistry 2004; 65:1709-20. [DOI:10.1016/j.phytochem.2004.04.026]
26. Liu X, Sun Y, Bian J, Lv M, Han T, Sun H, et al. Phytochemical and chemotaxonomic study on Medicago sativa L.(leguminosae). Biochem Syst Ecol 2018; 80: 55-8. [DOI:10.1016/j.bse.2018.06.008]
27. Nakhei rad MH, Khiyabaniyan asl A, Azari Takami Gh, Razavilar V, Tehrani Sharif M. Effect of probiotic Pediococcus acidilactic and manioligosaccharide and beta-glucan prebiotic on immune salmon and survival parameters against Streptococcus inaei. Vet Res Biol Prod 2020; 132: 40-47. [In Persian]
28. Wang J, Qin C, He T, Qiu K, Sun W, Zhang X, et al. Alfalfa-containing diets alter luminal microbiota structure and short chain fatty acid sensing in the caecal mucosa of pigs. J Anim Sci Biotechnol 2018; 9: 1-9. [DOI:10.1186/s40104-017-0216-y]
29. Teferra TF. Possible actions of inulin as prebiotic polysaccharide: A review. Food Front 2021; 2:407-16. [DOI:10.1002/fft2.92]
30. Snow Setzer M, Sharifi-Rad J, Setzer WN. The search for herbal antibiotics: An in-silico investigation of antibacterial phytochemicals. Antibiotics 2016; 5:30. [DOI:10.3390/antibiotics5030030]
31. Khan S, Jan G, Bibi H, Sher J, Ullah S, Abidullah S. Phytochemical screening and antimicrobial activity of the Cichorium intybus (Familyasteraceae) and Medicago sativa (Familyfabaceae) Peshawar. Pak J Pharmacognosy Phytochem 2018; 7:603-16.
32. Antonio C, Dolores M, Martínez Carrera DC, Rivera Tapia JA, Portillo Reyes R, Morales Almora P, et al. Detection of polysaccharides in Ganoderma lucidum extracts. Nova scientia2018; 10:247-57. [DOI:10.21640/ns.v10i21.1538]
33. Kato Y, Matsuda T, Hashimoto T. New gel permeation column for the separation of watersoluble polymers. J Chromatogr A 1985; 332: 39-46. [DOI:10.1016/S0021-9673(01)83285-4]
34. Rovkina K, Krivoshchekov S, Guryev A, Yusubov M, Belousov M. Water-soluble polysaccharides of Alfalfa (Medicago sativa (Fabaceae)) of flora of Krasnoyarsk krai. Russ J Org Chem 2018; 44: 854-9. [DOI:10.1134/S1068162018070105]
35. Slobodianiuk L, Budniak L, Marchyshyn S, Kostyshyn L, Zakharchuk O. Analysis of carbohydrates in Saponaria officinalis L. using GC/MS method. Pharmacia 2021; 68:339-45. [DOI:10.3897/pharmacia.68.e62691]
36. Starke I, Holzberger A, Kamm B, Kleinpeter E. Qualitative and quantitative analysis of carbohydrates in green juices (wild mix grass and alfalfa) from a green biorefinery by gas chromatography/mass spectrometry. Fresenius J Anal Chem 2000; 367: 65-72. [DOI:10.1007/s002160051600]
37. Chamachar MM, Fazeli MR, Salimi M, Samadi N. Growth promoting activity, anti-biofilm effect, and down regulation of papC and rcsA genes expression by Medicago sativa (alfalfa) extract. Food Bioscience 2022; 50: 102182 [DOI:10.1016/j.fbio.2022.102182]
38. Abobaker A, Alzwi A, Alraied AHA. Overview of the possible role of vitamin C in management of COVID-19. Pharmacol Rep 2020; 72:1517-1528. [DOI:10.1007/s43440-020-00176-1]
39. Darabipour F, Isazadeh Kh, Faazi Ghasemi M, Sadeghi Khamene Tabrizi S. Evaluation of antagonism effects Lactobacillus Acidophilus Lactobacillus palantaromber Z Enterobacteriaceae isolated from plants. Microbe World Magazine 2015 14-39.
40. Gillon AD, Saska I, Jennings CV, Guarino RF, Craik DJ, Anderson MA. Biosynthesis of circular proteins in plants. Plant J 2008; 53:505-15. [DOI:10.1111/j.1365-313X.2007.03357.x]
41. Li Y, Fu X, Ma X, Geng S, Jiang X, Huang Q, et al. Intestinal microbiome-metabolome responses to essential oils in piglets Front Microbiol 2018;9:1988. [DOI:10.3389/fmicb.2018.01988]
42. Liu C, Xue WJ, Ding H, An C, Ma SJ, Liu Y. Probiotic Potential of Lactobacillus Strains Isolated from Fermented Vegetables in Shaanxi, China. Front Microbiol 2022; 12:774903. [DOI:10.3389/fmicb.2021.774903]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi Chamachar M, Samadi , N, Fazeli M, Salimi M. Investigation of carbohydrates, and in-vitro antimicrobial and prebiotic effects of alfalfa extract in comparison with inulin. MEDICAL SCIENCES 2024; 34 (4) :401-410
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2196-fa.html

مرادی چماچار مروارید، صمدی نسرین، فاضلی محمدرضا، سلیمی مونا. بررسی کربوهیدرات‌ها، اثر ضد میکروبی و پری بیوتیکی عصاره گیاه یونجه در مقایسه با اینولین در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1403; 34 (4) :401-410

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2196-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 34، شماره 4 - ( زمستان 1403 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4700