[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 27، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) ::
جلد 27 شماره 2 صفحات 132-126 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و بررسی رنگدانه باکتری‌های سرمادوست با هدف کاربرد در صنایع غذایی ‌
حدیثه پازکی1 ، پرستو پورعلی 2
1- ‌ گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، نیشابور، ایران ‌
2- گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران ، Parastoo_pourali@yahoo.com
چکیده:   (5521 مشاهده)

سابقه و هدف: امروزه استفاده از رنگدانه­های آلی تولید شده توسط میکروارگانیسم­ها با توجه به ماهیت و ایمنی آنها در حال افزایش است. این رنگدانه­ها در طبیعت و خواص خود متفاوت هستند. هدف از مطالعه حاضر، استخراج رنگدانه­های تولید شده در سرما توسط باکتری­های سرمادوست است.

روش بررسی: 10 نمونه خاک از مناطق مختلف شهر طرقبه جمع­آوری و کشت داده شدند. 10 روز بعد، تعداد 14 کلنی باکتریایی که مولد رنگدانه بودند انتخاب شدند و با استفاده از آزمون­های بیوشیمیایی و PCR مورد شناسایی قرار گرفتند. با استفاده از متانول و پودر شیشه رنگدانه­های باکتریایی استخراج شدند و به منظور خالص سازی آنها TLC بر روی نمونه­ها انجام گرفت. دو رنگدانه مربوط به سویه­های A8 و A13 که دارای خلوص مناسب بودند، جهت بررسی سمیت سلولی بر روی 3 رده سلولی HepG2، فیبروبلاست جنین انسان و سرطان معده استفاده شدند.

یافته­ها: از میان 14 باکتری دارای رنگدانه مربوط به سویه A8 که Aeromonas hydrophyla بود، بر روی رده­های مختلف کشت سلولی باعث ممانعت از رشد سلول­ها شد. همچنین رنگدانه نامیده شده A13، بر روی رده­های سلولی هیچ سمیتی نداشت و می­توان از آن به عنوان یک رنگ طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد.

نتیجه­ گیری: همان گونه که نتایج نشان دادند، بر اساس خواص بیولوژیکی رنگدانه­های باکتریایی استخراج شده می­توان از آنها در زمینه­های مختلف پزشکی و تکنولوژی استفاده کرد.

واژگان کلیدی: باکتری­های سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی.

واژه‌های کلیدی: باکتری­های سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی
متن کامل [PDF 1339 kb]   (2135 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تحليلي/مقطعي/توصيفي | موضوع مقاله: زيست شناسي مولكولي
دریافت: 1395/7/24 | پذیرش: 1395/11/13 | انتشار: 1396/3/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pazoki H, Pourali P. Isolation and assessment of the pigments from the psychrotrophic‌ ‌bacteria with the aim of application in the food industries ‎. MEDICAL SCIENCES 2017; 27 (2) :126-132
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1253-fa.html

پازکی حدیثه، پورعلی پرستو. جداسازی و بررسی رنگدانه باکتری‌های سرمادوست با هدف کاربرد در صنایع غذایی ‌. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1396; 27 (2) :126-132

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1253-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645