:: دوره 27، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) ::
جلد 27 شماره 2 صفحات 132-126 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و بررسی رنگدانه باکتری‌های سرمادوست با هدف کاربرد در صنایع غذایی ‌
حدیثه پازکی1 ، پرستو پورعلی 2
1- ‌ گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، نیشابور، ایران ‌
2- گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران ، Parastoo_pourali@yahoo.com
چکیده:   (5526 مشاهده)

سابقه و هدف: امروزه استفاده از رنگدانه­های آلی تولید شده توسط میکروارگانیسم­ها با توجه به ماهیت و ایمنی آنها در حال افزایش است. این رنگدانه­ها در طبیعت و خواص خود متفاوت هستند. هدف از مطالعه حاضر، استخراج رنگدانه­های تولید شده در سرما توسط باکتری­های سرمادوست است.

روش بررسی: 10 نمونه خاک از مناطق مختلف شهر طرقبه جمع­آوری و کشت داده شدند. 10 روز بعد، تعداد 14 کلنی باکتریایی که مولد رنگدانه بودند انتخاب شدند و با استفاده از آزمون­های بیوشیمیایی و PCR مورد شناسایی قرار گرفتند. با استفاده از متانول و پودر شیشه رنگدانه­های باکتریایی استخراج شدند و به منظور خالص سازی آنها TLC بر روی نمونه­ها انجام گرفت. دو رنگدانه مربوط به سویه­های A8 و A13 که دارای خلوص مناسب بودند، جهت بررسی سمیت سلولی بر روی 3 رده سلولی HepG2، فیبروبلاست جنین انسان و سرطان معده استفاده شدند.

یافته­ها: از میان 14 باکتری دارای رنگدانه مربوط به سویه A8 که Aeromonas hydrophyla بود، بر روی رده­های مختلف کشت سلولی باعث ممانعت از رشد سلول­ها شد. همچنین رنگدانه نامیده شده A13، بر روی رده­های سلولی هیچ سمیتی نداشت و می­توان از آن به عنوان یک رنگ طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد.

نتیجه­ گیری: همان گونه که نتایج نشان دادند، بر اساس خواص بیولوژیکی رنگدانه­های باکتریایی استخراج شده می­توان از آنها در زمینه­های مختلف پزشکی و تکنولوژی استفاده کرد.

واژگان کلیدی: باکتری­های سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی.

واژه‌های کلیدی: باکتری­های سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی
متن کامل [PDF 1339 kb]   (2143 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تحليلي/مقطعي/توصيفي | موضوع مقاله: زيست شناسي مولكولي
دریافت: 1395/7/24 | پذیرش: 1395/11/13 | انتشار: 1396/3/29


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها