[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 33، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 33 شماره 4 صفحات 364-355 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت ضدباکتری و ضد‌اکسیدانی نانوامولسیون روغن در آب اسانس و عصاره پونه
اشگان زندیه1 ، نگار معتکف کاظمی 2، نبی شریعتی فر3 ، علی سلیمی4 ، راحله حلبیان5
1- گروه نانوفناوری پزشکی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه نانوفناوری پزشکی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، negar.motakef@gmail.com
3- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات نانوبیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه بقیه الله (عج)، تهران، ایران
5- مرکز تحقیقات علوم میکروبی، دانشگاه بقیه الله (عج)، تهران، ایران
چکیده:   (315 مشاهده)
سابقه و هدف: کاربرد پزشکی نانوامولسیون روغن در آب به­دلیل خواص ویژه گسترش یافته است. نانوامولسیون­ها بر پایه گیاهان دارویی به­دلیل روش تهیه ساده و سریع، کارایی بالا، و صرفه اقتصادی مهم هستند.
روش بررسی: در این پژوهش نانوامولسیون روغن در آب حاوی اسانس پونه به­عنوان فاز روغنی، عصاره پونه به­عنوان فاز آبی، و سورفکتانت اسپن 80 به مدت 30 دقیقه توسط هموژنایزر تهیه شد. خواص نمونه­ها مورد بررسی قرار گرفت. کیتوزان به­دلیل زیست سازگاری، زیست تخریب پذیری، و خواص ضدباکتری به­عنوان ماده زیستی طبیعی جهت اصلاح  نانوامولسیون بهینه استفاده شد. نمونه­ها با روش­های پراکندگی نور دینامیکی (DLS) جهت بررسی اندازه و توزیع اندازه، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) برای سنجش اندازه و شکل، و پتانسیل زتا برای تعیین پایداری ارزیابی شدند. فعالیت ضدباکتری، فعالیت ضداکسیدانی، و سمیت سلولی نمونه­ها بررسی شد. 
یافته­ها: نتایج فعالیت ضدباکتری اسانس، عصاره، و نانوامولسیون­ها علیه باکتری گرم منفی اشرشیاکلی (E.Coli) و باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس (S.Aureus) نشان داد که این مواد کاندید مناسب بجای داروهای شیمیایی جهت مقابله با سویه­ها هستند. فعالیت ضداکسیدانی نمونه­ها بر اساس سنجش ترکیبات فنولی تام و مهار ادیکال آزاد مشاهده شد. همچنین نمونه­ها سمیت سلولی روی سلول­های سالم ندارند.
نتیجه­گیری: بر اساس نتایج، نانوامولسیون روغن در آب حاوی اسانس به­عنوان فاز روغنی و عصاره به­عنوان فاز آبی می‌تواند کاندید مناسبی برای کاربردهای دارویی و پزشکی باشد.
 
واژه‌های کلیدی: نانوفناوری، نانوامولسیون، پونه، عصاره، اسانس.
متن کامل [PDF 884 kb]   (166 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: نانوبيوتكنولوژي
دریافت: 1402/3/12 | پذیرش: 1402/5/22 | انتشار: 1402/9/10
فهرست منابع
1. Kreilgaard M. Influence of microemulsions on cutaneous drug delivery. Adv Drug Deliv Rev 2002;54:S77-98. [DOI:10.1016/S0169-409X(02)00116-3]
2. Izquierdo P, Esquena J, Tadros TF, Dederen JC, Feng J, Garcia-Celma MJ, et al. Phase behavior and nano-emulsion formation by the phase inversion temperature method. Langmuir 2004;20:6594-8. [DOI:10.1021/la049566h]
3. Guglielmini G. Nanostructured novel carrier for topical application. Clin Dermatol 2008;26:341-6. [DOI:10.1016/j.clindermatol.2008.05.004]
4. Anton N, Benoit J.P, Saulnier P. Design and production of nanoparticles formulated from nano-emulsion templates: a review. J Control Release. 2008; 128:185-199. [DOI:10.1016/j.jconrel.2008.02.007]
5. Tadros T, Izquierdo P, Esquena J, Solans C. Formation and stability of nanoemulsions. Colloid Interface Sci 2004; 108:303-318. [DOI:10.1016/j.cis.2003.10.023]
6. Ee SL, Duan X, Liew J, Nguyen QD. Droplet size and stability of nanoemulsions produced by the temperature phase inversion method. Chem Eng Sci 2008; 140:626-631. [DOI:10.1016/j.cej.2007.12.016]
7. Lin C.C, Lin H.Y, Chen H.C, Yu M.W, Lee M.H, Stability and characterisation of phospholipid-based curcumin-encapsulated microemulsions. Food Chemistry 2009; 116:923-928. [DOI:10.1016/j.foodchem.2009.03.052]
8. Porras M, Solans C, Gonzales C, Martínez A, Guinart A, Gutierrez J.M. Studies of formation of W/O nano-emulsions. Colloids Surf A 2004; 249:115-118. [DOI:10.1016/j.colsurfa.2004.08.060]
9. Sajjadi S. Formation of fine emulsions by emulsification at high viscosity or low interfacial tension: a comparative study. Colloids Surf A 2007; 299:73-78. [DOI:10.1016/j.colsurfa.2006.11.023]
10. Al-Edresi S, Baie S. Formulation and stability of whitening VCO-in-water nano-cream. Pharm Nanotechnol 2009; 373:174-178. [DOI:10.1016/j.ijpharm.2009.02.011]
11. Izquierdo P, Feng J, Esquena J, Tadros T.F, Dederen J.C, Garcia M.J, Azemar N, Solans C. The influence of surfactant mixing ratio on nano-emulsion formation by the pit method. Colloid Interface Sci 2005; 285:388-394. [DOI:10.1016/j.jcis.2004.10.047]
12. Sole I, Maestro A, Gonzales C, Solans C, Gutierrez J.M. Optimization of nanoemulsion preparation by low-energy methods in an ionic surfactant system. Langmuir 2006; 22:8326-8332. [DOI:10.1021/la0613676]
13. McClements DJ, Xiao H. Potential biological fate of ingested nanoemulsions: influence of particle characteristics. Food Function 2012; 3:202-220. [DOI:10.1039/C1FO10193E]
14. McClements D.J. Edible lipid nanoparticles: digestion, absorption, and potential toxicity. Prog Lipid Res 2013; 52:409-423. [DOI:10.1016/j.plipres.2013.04.008]
15. Pinheiro A.C, Coimbra M.A, Vicente A.A. In vitro behaviour of curcumin nanoemulsions stabilized by biopolymer emulsifiers Effect of interfacial composition. Food Hydrocoll 2016; 52:460-467. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2015.07.025]
16. Motakef Kazemi N, Rashidian M, Taghizadeh Dabbagh S, Yaqoubi M. Synthesis and characterization of bismuth oxide nanoparticles by thermal decomposition of bismuth-based MOF and evaluation of its nanocomposite. Iran J Chem Chem Eng 2021; 40:11-19.
17. Adibzadeh P, Motakef Kazemi N. Preparation and characterization of curcumin-silver nanoparticle and evaluation of the effect of poly ethylene glycol and temperature. J Nanoanalysis 2018; 5:156-162.
18. Cowan M.M. Plant products as antimicrobial agents. Clin Microb Rev 1999; 12:564-582. [DOI:10.1128/CMR.12.4.564]
19. Hemaiswarya S, Kruthiventi A.K, Doble M. Synergism between natural products and antibiotics against infectious diseases. Phytomed 2008; 15:639-652. [DOI:10.1016/j.phymed.2008.06.008]
20. Seow Y.X, Yeo C.R, Chung H.L, Yuk H.G. Plant essential oils as active antimicrobial agents. Crit Rev Food Sci Nutr 2014; 54:625-644. [DOI:10.1080/10408398.2011.599504]
21. Moghimi R, Ghaderi L, Rafati H, Aliahmadi A, Mcclements D.J. Superior antibacterial activity of nanoemulsion of Thymus daenensis essential oil against E. coli. Food Chem 2016; 194:410-415 [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.07.139]
22. Donsì F, Ferrari G. Essential oil nanoemulsions as antimicrobial agents in food. J Biotechnol 2016; 233:106-120. [DOI:10.1016/j.jbiotec.2016.07.005]
23. Semeniuc CA, Pop CR, Rotar AM. Antibacterial activity and interactions of plant essential oil combinations against Gram-positive and Gram-negative bacteria. J Food Drug Anal 2017; 25:403-408. [DOI:10.1016/j.jfda.2016.06.002]
24. Kesselmeier J, Staudt M. Biogenic volatile organic compounds (VOC): An overview on emission, physiology and ecology. J Atmos Chem 1999; 33:23-88. [DOI:10.1023/A:1006127516791]
25. Salvia-Trujillo L, Rojas-Graü A, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Physicochemical characterization and antimicrobial activity of food-grade emulsions and nanoemulsions incorporating essential oils. Food Hydrocoll 2015; 43:547-556. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2014.07.012]
26. Abdolmaleki A, Akram M, Saeed M, Asadi A, Kajkolah M. Herbal medicine as neuroprotective potential agent in human and animal models: a historical overview. J Pharm Care 2020; 8:75-82. [DOI:10.18502/jpc.v8i2.3832]
27. Polak P, Shefi O. Nanometric agents in the service of neuroscience: manipulation of neuronal growth and activity using nanoparticles. Nanomed 2015; 11:1467-1479. [DOI:10.1016/j.nano.2015.03.005]
28. Mau J.L, Lin H.C, Song S.F. Antioxidant properties of several specialty mushrooms. Food Res In. 2002; 35:519-526. [DOI:10.1016/S0963-9969(01)00150-8]
29. Bruna J, Peñaloza A, Guarda A, Rodríguez F, Galotto M. Development of MtCu2+/LDPE nanocomposites with antimicrobial activity for potential use in food packaging. Appl Clay Sci 2012; 58:79-87. [DOI:10.1016/j.clay.2012.01.016]
30. Miraj S, Kiani S. Study of pharmacological effect of Mentha pulegium: A review. Der Pharmacia Lettre 2016; 8:242-245.
31. Aires A, Marrinhas E, Carvalho R, Dias C, José Saavedra M. Phytochemical composition and antibacterial activity of hydroalcoholic extracts of Pterospartum tridentatum and Mentha pulegium against Staphylococcus aureus isolates. BioMed Res Int 2016; 2016:1. [DOI:10.1155/2016/5201879]
32. Mimica-Dukic N, Popovic M, Jakovljevic V, Szabo A, Gašic O. Pharmacological studies of Mentha longifolia phenolic extracts. II. Hepatoprotective activity. Pharm Biol 1999; 37:221-224. [DOI:10.1076/phbi.37.3.221.6306]
33. Baris O, Karadayi M, Yanmis D, Guvenalp Z, Bal T, Gulluce M. Isolation of 3 flavonoids from Mentha longifolia (L.) Hudson subsp. longifolia and determination of their genotoxic potentials by using the E. coli WP2 test system. J Food Sci 2011; 76:T212-217. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2011.02405.x]
34. Langaroudi F, Motakef Kazemi N. Preparation and characterization of O/W nanoemulsion with Mint essential oil and Parsley aqueous extract and the presence effect of chitosan. Nanomed Res J 2019; 4:48-55.
35. Karimi E, Motakef Kazemi N. Preparation of O/W nanoemulsion containg saffron aqueous solution and sesame oil and evaluation of its properties. Nanomed Res J 2021; 6:112-116.
36. Liu J, Zhou H, Tan Y, Muriel Mundo J.L, Julian McClements D. Comparison of plant-based emulsifier performance in water-in-oil-in-water emulsions: Soy protein isolate, pectin and gum Arabic. J Food Eng 2021; 307: 110625. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2021.110625]
37. Liu C, Pei R, Heinonen M. Faba bean protein: A promising plant-based emulsifier for improving physical and oxidative stabilities of oil-in-water emulsions. Food Chem 2022; 369: 130879. [DOI:10.1016/j.foodchem.2021.130879]
38. Herrero A.M, Merino E, Muñoz-González I, Ruiz-Capillas C. Oil-in water vegetable emulsions with oat bran as meat raw material replacers: compositional, technological and structural approach. Foods 2023; 12: 40. [DOI:10.3390/foods12010040]
39. Wang X, Yu K, Cheng C, Peng D, Yu X, Chen H, et al. Effect of sesamol on the physical and chemical stability of plant-based flaxseed oil-in-water emulsions stabilized by proteins or phospholipids. Food Funct 2021; 12: 2090-2101. [DOI:10.1039/D0FO02420A]
40. Kamkar A, Shariatifar N, Jamshidi A, Jebelli Javan A, Sadeghi T, Zeagham Monfared M. In vitro evaluation of antioxidant activity of Iranian Mentha longifolia essential oil and extracts. J Med Plant 2012; 1:185-194.
41. Kamkar A, Javan A.J, Asadi F, Kamalinejad M. The antioxidative effect of Iranian Mentha pulegium extracts and essential oil in sunflower oil. Food Chem Tox 2010; 48:1796-1800. [DOI:10.1016/j.fct.2010.04.003]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zandiyeh A, Motakef Kazemi N, Shariatifar N, Salimi A, Halabian R. Antibacterial and antioxidant activity of oil-in-water nanoemulsion of Mentha pulegium essential oil and extract. MEDICAL SCIENCES 2023; 33 (4) :355-364
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2134-fa.html

زندیه اشگان، معتکف کاظمی نگار، شریعتی فر نبی، سلیمی علی، حلبیان راحله. فعالیت ضدباکتری و ضد‌اکسیدانی نانوامولسیون روغن در آب اسانس و عصاره پونه. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1402; 33 (4) :355-364

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2134-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645