1- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال ، Khanafari_a@yahoo.com 2- کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال 3- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
چکیده: (17482 مشاهده)
سابقه و هدف: Pseudomonas aeruginosa باکتری فرصت طلب بیمارستانی با توانایی تولید رنگدانههای فلورسنت چون پیوردین، پیوروبین و غیرفلورسنتی پیوسیانین میباشد. هدف از انجام این تحقیق تحریک تولید رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر جهت شناسایی سریع باکتری فوق در مواد غذایی و بهداشتی است.
روش بررسی: در این تحقیق از غلظتهای مختلف سولفات کادمیوم جهت تحریک تولید رنگدانه فلورسنت پیوردین استفاده گردید. تایید نوع رنگدانه براساس بیشینه جذب و حلالیت در آب، اسید استیک و کلروفورم تعیین شد. الگوی رشد باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه در شرایط بهینه همزدن، دمایی، نوع محیط کشت، منابع کربن و ازت تعیین گردید. رابطه میزان تولید رنگدانه و تعداد باکتری برحسب توده سلولی و میزان جذب محاسبه شد. ردیابی باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه به عنوان بیومارکر در مواد غذایی (ماکارونی، آب سیب) و مواد بهداشتی (مایع دستشویی و ظرف شویی) بررسی و با روش استاندارد مقایسه گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از این تحقیق بیشینه جذب نوری رنگدانه استخراج شده را 403 نانومتر و حلالیت آن را در آب و اسید استیک تایید نمود. غلظتهای mM5/0-3/0 سولفات کادمیوم سبب تحریک تولید رنگدانه فلورسنت در باکتری شد. بیشینه تولید رنگدانه فلورسنت برحسب توده سلولی در شرایط دور rpm150، دمای C ° 35 ، حضور کادمیوم mM 5/0، 1% ساکارز و نیترات پتاسیم، mgml-1330 تعیین گردید. نتیجهگیری: سرعت ردیابی Pseudomonas aeruginosa در مواد غذایی و بهداشتی آلوده به باکتری برحسب توان تولید رنگدانه فلورسنت با شرایط فوق الذکر از 72 ساعت به 20 ساعت، نسبت به روش استاندارد کاهش نشان داد.
Khanafari A, Davoodi-Rad P, Mehrabian S. Pyoverdin pigment as a biomarker for Pseudomonas detection in foods and hygienic products. MEDICAL SCIENCES 2013; 22 (4) :279-287 URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-624-fa.html
خنافری آنیتا، داودی راد پریچهر، مهرابیان صدیقه. رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر در شناسایی سودوموناس در مواد غذایی و بهداشتی . فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1391; 22 (4) :279-287